Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Winkelen in Parijs

De Franse stad kent een grote populariteit, mede door de Eiffeltoren en de vele films die zijn opgenomen in de metropool.
Jaarlijks komen er miljoenen toeristen op Parijs af, veelal om een keertje op de trappen van de Sacré-Coeur te kunnen zitten en de Eiffeltoren van dichtbij te kunnen zien. Maar Parijs heeft nog zoveel meer te bieden! Daarom mag een stedentrip Parijs niet ontbreken op je verlanglijstje.

De Eiffeltoren in Parijs

Het eerste waar je aan denkt als je naar Parijs gaat, dat is de Eiffeltoren. De toren staat langs de Seine en is wereldberoemd. In de wereld staan genoeg replica’s van deze immense toren, je kan ze vinden in Las Vegas en Boedapest. De enige echte is alleen te zien in Parijs! Het is mogelijk om voor het thuisfront een miniatuur van de Eiffeltoren mee te nemen, voor een paar euro heb je een top souvenir in handen. Voor een bepaald bedrag en een klein beetje geduld kan ook jij helemaal bovenin de Eiffeltoren staan! Kaartjes voor deze attractie zijn verkrijgbaar om de Eiffeltoren heen en vaak ook in de hotels.

Winkelen in Parijs

Als je gek bent op shoppen, dan zit je goed in Parijs. In deze Franse stad kan je tijdens tijdens je Boulevard Montmartre. Vanzelfsprekend moet je ook even wandelen over de Champs-Elysées, hieromheen zal je ook vele grote winkelgebieden vinden. Winkelen in Parijs is zowel geschikt voor de kleine als de grote portemonnee!

Uitgaan in Parijs

Het feestbeest uithangen in Parijs, een heel goed idee!
Bezoek één van de vele discotheken, wij raden ‘La Locomotive’ en natuurlijk ‘La Scala’ aan. Dit zijn de twee bekendste discotheken van de Franse stad en hier is ten alle tijden gezellig druk. Een unieke ervaring is het bezoeken van de wereldberoemde nachtclub ‘Moulin Rouge‘.

Wil je liever een rustig avondje tegemoet gaan, dan is het altijd leuk om naar de bioscoop te gaan. De bekendste bioscoop van Parijs is Les Etoiles du Rex, hier draaien de nieuwste films in een geweldig decor.

Eten en drinken

Een stedentrip naar Frankrijk is op culinair gebied de perfecte keus. De Franse keuken is enorm bekend, wereldwijd en kent miljoenen fans. Kies in de binnenstad uit één van de honderden verschillende restaurants en geniet met volle teugen.
De beste wijnen komen uit Frankrijk, neem beslist een wijntje. Daarnaast staat de Franse keuken bekend om overheerlijke vlees en visgerechten. Mocht je toch zin hebben in iets anders, er zijn ook vele Japanse, Italiaanse en Griekse restaurants te vinden. En als je zin hebt in een vette hamburger met frietjes, dan kan je altijd nog naar één van de bekende fastfoodketens gaan.

Vervoer naar Parijs

Er zijn een tal van mogelijkheden om naar Parijs te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk met Transavia vliegend naar je stedentrip in Parijs

Het vliegtuig zal er ongeveer een uur en een kwartier overdoen, daarnaast zijn de vliegtickets goedkoop vanwege de korte vlucht.

Er rijden dagelijks meerdere treinen naar Parijs, met de Thalys ben je in twee en een half uur in de stad.
Parijs is ook gemakkelijk bereikbaar met de auto, dat is ongeveer zes uur rijden vanuit Amsterdam.

Geldzaken in Frankrijk

Net zoals in ons eigen land kan je in Frankrijk betalen met de euro. Als je een bank wilt bezoeken in Frankrijk, dan moet je in de meeste gevallen in de grote steden zijn. Pinnen kan ook vaak niet in de kleinere steden, zeker in het noorden van het land.

Pinnen in de winkel is ook niet vanzelfsprekend in Frankrijk, een aantal uitzonderingen.
Zorg ervoor dat je genoeg contant geld op zak hebt als je op stedentrip gaat.
Mocht je een creditcard hebben, dan zit je goed. Een creditcard zal in bijna alle winkels, hotels en restaurants geaccepteerd worden.