Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Weekendje Parijs: wat te doen

Weekendje Parijs: wat te doen? Wanneer u van plan bent om een stedentrip Parijs te boeken zult u ongetwijfeld kijken naar de steden die u het meest te bieden hebben en dan staat Parijs beslist bovenaan het lijstje. De Franse hoofdstad is dan ook ongetwijfeld één van de meest tot de verbeelding sprekende steden van Europa of misschien zelfs van de wereld. Het is vooral het veelzijdige karakter van de stad dat ervoor zorgt dat er ieder jaar opnieuw miljoenen mensen een korte of lange vakantie doorbrengen. Indien ook u van plan bent om een weekendje Parijs te boeken zult u, uw tijd natuurlijk zo goed mogelijk willen benutten. In dit artikel vertellen we u daarom graag wat u absoluut niet mag missen tijdens uw weekend in Parijs.

 

Belangrijke bezienswaardigheden Parijs

Geen bezoek aan Parijs zonder even halt te houden bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Uiteraard spreken namen zoals Het Louvre en de Eiffeltoren tot de verbeelding, maar Parijs heeft veel meer te bieden dan dat. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de prachtige Sacré-Cœur en terwijl u toch in de buurt bent is ook een bezoekje aan het Place du Tetre met zijn vele kunstenaars nooit ver weg. Welke bezienswaardigheden u ook bezoekt, het wordt steeds aangeraden om er ook eens na het ondergaan van de zon op uit te trekken. Alle Parijse bezienswaardigheden zijn dan prachtig verlicht wat het geheel niet alleen voorziet van een warme, maar ook van een gezellige en romantische sfeer. Parijs bij nacht is dan ook beslist de moeite waard.

 

Eindeloos veel mogelijkheden

Natuurlijk zal niet iedereen een citytrip naar Parijs boeken om er de vele bezienswaardigheden te leren kennen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Parijs heeft enkele van de meest toonaangevende hotels van Europa waardoor u zelfs een volledig weekend in uw hotel kunt doorbrengen. Wilt u een romantische uitstap maken, denk dan ook eens aan een boottocht op de Seine of wat dacht u van een romantisch etentje in één van de vele overheerlijke restaurants die er in Parijs terug te vinden zijn? Het mag duidelijk zijn, een weekendje in Parijs biedt u erg veel mogelijkheden die u niet snel zult vergeten!

 

Hotels Parijs met parking: een goed idee?

Reizigers die regelmatig een vakantie hebben doorgebracht in een grootstad zijn zich bewust van de gevolgen die dit met zich meebrengt. Neem nu bijvoorbeeld Parijs. Erg veel mensen die vanuit België en Nederland een weekend in Parijs willen doorbrengen kiezen er voor om met de auto naar de Franse hoofdstad af te reizen. Dat geldt natuurlijk ook voor reizigers die Parijs bezoeken als onderdeel van een rondreis. Het verkeer in Parijs staat er reeds om bekend alles behalve vlot te verlopen, maar er is meer. Waar moet u bijvoorbeeld uw auto parkeren? In het bijzonder wanneer u in het centrum van de stad wenst te parkeren is het vinden van een vrije parkeerplaats haast onbegonnen werk. Vind u er toch één, dan dient u rekening te houden met een torenhoog prijskaartje. Het mag duidelijk zijn, u boekt maar beter een hotel met parking wanneer u van plan bent om een citytrip naar Parijs te boeken!

 

Hotel met parking boeken in Parijs

Het boeken van een hotel welke is voorzien van een parking is in Parijs eenvoudiger gezegd dan gedaan. In het bijzonder wanneer u een hotel wenst te boeken in het hart van de stad kan het vinden van een hotel met parking wel eens problematisch zijn. De hotels die over parkeerplaatsen beschikken vragen daar overigens altijd een gepeperde vergoeding voor waardoor uw auto u behoorlijk veel geld kan kosten. Om de kosten te beperken kunt u er voor kiezen om uw auto bijvoorbeeld op één van de parkings aan de rand van de stad achter te laten en een taxi te nemen naar uw hotel. Pas in dat geval goed op waar u, uw auto precies plaatst. Vandalisme aan auto’s is aan de rand van Parijs meer regel dan uitzondering.

 

Met de trein naar Parijs

Wanneer u de problemen met uw auto liever wil voorkomen en wanneer u geen zin heeft om de hoge kosten te betalen die verbonden zijn aan parkeren in Parijs raden we u graag aan om de trein te nemen. Zowel vanuit België als vanuit Nederland is het zonder probleem mogelijk om met de Thalys naar Parijs te treinen. U reist op deze manier niet alleen comfortabel en goedkoop, u hoeft eenmaal ter plaatse geen tijd te stoppen in het vinden van een geschikte parkeerplaats. Het geld dat u uitspaart kunt u tot slot ook nog eens gebruiken om één van de vele troeven die Parijs te bieden heeft te beleven.