Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Op de dolle pof naar Turkije

Mensen die heel avontuurlijk zijn aangelegd, vinden ‘op de dolle pof’ of ‘op goed geluk’ reizen een geweldige uitdaging. Het hele idee hier achter is dat je van te voren niet weet waar je precies terecht komt. Er wordt van te voren weinig tot niet uitgestippeld. Turkije is zo’n land waar je prima kunt reizen zonder dit van te voren helemaal uit te stippelen. Mensen die liever op schema leven, kunnen dit vast niet waarderen. Maar ergens moet dit ook wel heel bevrijdend zijn, op vakantie gaan zonder elk detail alvorens te plannen. Maar is dit ook haalbaar? In ieder geval heb je een Visum nodig voor Turkije.  

Wat kun je vooraf beter wel plannen?

Wanneer je besluit om op de dolle pof naar Turkije te gaan, is het wel aan te raden om op voorhand uit te zoeken welke plaatsen je zou willen bezoeken en hier de adressen van op te schrijven en mee te nemen. Je weet natuurlijk nooit welke middelen je daar hebt, en zo kun je ook niet vergeten om deze plekken te bezichtigen. Wat we je ook willen adviseren, is om vooraf in ieder geval de eerste nacht een hotel te boeken. Wanneer je bijvoorbeeld ‘s avonds arriveert en je moet in het donker op zoek naar een hotel, welke ook nog wel eens vol kan zitten, dan is dat geen pretje. En vergeet uiteraard uw evisum niet aan te vragen voordat u naar Turkije vertrekt. Nog geen evisum aangevraagd? Breng dan een bezoekje aan Visum Turkije

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd om op de dolle pof op vakantie te gaan in Turkije is van april tot en met juni. Voor april en na oktober zijn er namelijk veel accommodaties gesloten, en dus wordt het ook ineens veel moeilijker om zonder reservering nog ergens terecht te kunnen. Ook ben je in de maanden van april tot en met juni net voor de hitte aan, en dat is natuurlijk wel zo fijn.  

Hoe is het openbaar vervoer in Turkije?

Het openbaar vervoer in Turkije is heel goed geregeld. Wanneer het om het afleggen van lange afstanden gaat, gebeurd dit over het algemeen vaak met de bus. Voor de kleinere afstanden kun je de ‘dolmus’ nemen. Dit is een minibus welke een bepaalde route rijdt maar geen haltes heeft. Je kunt dus op- en uitstappen op elke gewenste plaats. Maar Turkije bezit ook over een aantal grote spoortrajecten, dus is het in sommige gevallen ook mogelijk om een trein te nemen. Wanneer je een taxi wilt nemen, houd er dan rekening mee dat ze de prijs voor de taxirit vaak vooraf bepalen. Wel zo handig, dan weet je gelijk waar je aan toe bent. In de binnenstad rijden er uiteraard ook trams en metro’s. Een auto huren behoort ook nog tot de mogelijkheid. Wanneer je hiervoor kiest, is het wel handig om voorafgaand aan een rondreis Turkije uit te zoeken waar deze bedrijven precies zitten.  

Welke plaatsen lenen zich het beste voor deze manier van reizen?

Wanneer je met kinderen op vakantie naar Turkije gaat is Eğirdir een hele mooie plaats om te bezoeken gezien het prachtige gelijknamige meer. Tegenover Eğirdir liggen de eilandjes Canada en Yeşilada. Ook deze zijn zeker een bezoekje waard. Daarnaast zijn de ruïnes van een kasteel welke stamt uit de vijfde eeuw, de overblijfselen van de stad Prostanna en de commandopost van het turkse leger een echte must see! Cappadocië is ook echt zo’n plaats wat zich hier goed voor leent. Ook wel een van ’s werelds grootste natuurwonderen genoemd. Hier kun je echt heerlijk wandelen en prachtige foto’s maken. Dit landschap heeft zich gevormd na een enorme vulkaanuitbarsting van zo’n 40 miljoen jaar geleden. Dit landschap bestaat uit turf- en kalksteen waarin karstverschijnselen te zien zijn. Al in de prehistorie hebben ze hier huizen uitgehakt, welke nog steeds te bewonderen zijn. Wanneer je Cappadocië bezoekt, kun je het beste verblijven in de plaatsen; plaatsjes Göreme, Ürgüp en Avanos, aangezien je dan vlakbij deze geweldige rotsformaties bent. Cappadocië is echt de moeite waard om te bezichtigen, het wordt niet voor niets een sprookjesstad genoemd.