Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Noorwegen en IJsland populair op vakantiebeurs

Januari is zeker niet alleen de maand van de goede voornemens, van net even harder werken en nieuwe doelen zoeken. Januari is ook elk jaar de maand van de Vakantiebeurs, georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. We mochten kennis maken met de 46e editie van deze ontspannende vakantiebeurs, die ook een bijzonder resultaat aan de oppervlakte bracht. Noorwegen en IJsland zijn namelijk op dit moment de populairste vakantielanden, en dat is toch wel verrassend.  

Binnen en buiten Europa

Uiteraard kan er onderscheid gemaakt worden tussen de meest populaire vakantielanden binnen Europa en de populairste bestemmingen buiten Europa. Bezoekers van de Vakantiebeurs hebben laten blijken dat IJsland en Noorwegen toch echt dé Europese landen zijn die zij nog (eens) willen bezoeken voor een fijne vakantie. Deze landen moet je gewoon gezien hebben volgens de Vakantiebeurs bezoekers. In de top tien van meest populaire Europese vakantielanden vinden we onder meer ook Oostenrijk, Griekenland, Italië, Portugal en Kroatië. Naast de lijst van geliefde Europese landen is er natuurlijk ook een lijst gemaakt van de meest populaire bestemmingen buiten dit werelddeel. Het is niet heel verrassend dat de Verenigde Staten de eerste plek op deze lijst innemen. Amerika spreekt toch nog altijd het meest tot de verbeelding. Andere bestemmingen op deze lijst zijn onder meer Peru, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en Australië.  

Een breder aanbod op de Vakantiebeurs

De tijd dat Italië en Frankrijk de meest populaire bestemmingen waren is toch echt voorbij. Tegenwoordig willen we meer, we willen verder en we willen vooral heel veel nieuws. Het blijkt dat we verwachten dit het meest te vinden in Noorwegen en IJsland, of in Amerika wanneer we buiten Europa willen gaan. Toch, er blijft steeds een behoefte bestaan aan nieuwe bestemmingen die de moeite waard zijn. Dit was dan ook reden voor de Vakantiebeurs om het aanbod vakantiebestemmingen voor de 46e editie weer wat uit te breiden met enkele interessante bestemmingen. Wales, Noord-Engeland en Montenegro waren dan ook voor het eerst terug te vinden in het aanbod van de Vakantiebeurs.  

Wat mag het kosten?

In totaal bezochten meer dan 120.000 personen de Vakantiebeurs tijdens de 46e editie. Dit waren er drieduizend meer dan vorig jaar en dat laat toch zien dat er weer meer mensen zijn die durven na te denken over een ontspannen vakantie in het buitenland. Natuurlijk kon er niet alleen de conclusie worden getrokken dat Noorwegen en IJsland de meest geliefde landen van Europa zijn of dat Amerika dit buiten Europa is, maar er werd natuurlijk naar meer zaken gekeken. Zo werd ook onderzocht hoeveel een vakantie nu kost, of mag kosten. De gemiddelde vakantieganger denkt een kleine 3.400 euro uit te geven aan vakanties