Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Milaan bezoeken

Milaan bezoeken- Lees hier over de stad

  Milaan wordt gezien als de tweede stad van Italië en is een van de belangrijkste steden van het Zuid-Europese land. De stad heeft ruim 1,3 miljoen inwoners waarmee het de op een na grootste stad van Italië is. De inwoners van Milaan spreken Italiaans. Italianen kunnen over het algemeen erg slecht Engels en is het daarom raadzaam om een aantal basis Italiaanse woorden te kennen.  

Klimaat in Milaan

Milaan heeft een warm zeeklimaat met relatief koele winters en warme zomers. Er komt regelmatig sneeuw voor in Milaan. In de wintermaanden kan er soms wel 10 tot 20 cm sneeuw liggen. De meeste neerslag valt in april in mei, met temperaturen van ongeveer 16 tot 25 graden gemiddeld. De zomermaanden zijn over het algemeen erg zonnig en er valt weinig neerslag. De temperaturen zijn minimaal 25 graden, maar kunnen wel oplopen tot minstens 30 graden.  

Bezienswaardigheden in Milaan

De kathedraal van Milaan is een van de grootste (rooms-katholieke) kathedralen ter wereld. De kathedraal is gevestigd aan het Domplein in het centrum van Milaan. De kathedraal van Milaan wordt veel bezocht door toeristen vanwege de ontzettend mooie details van het bouwwerk. De kathedraal is ongeveer 157 meter lang, 92 meter breed en de toren is 108,5 meter hoog. De bouw van de kathedraal is in eerste instantie begonnen in 1386. In de loop der jaren is de kathedraal steeds meer uitgebreid. Alle aanvullende werkzaamheden duurden maar liefst tot 1950. Castello Sforzesco in Milaan Castello Sforzesco is een kasteel in Milaan waar tegenwoordig diverse musea in gehuisvest zijn. Het kasteel is gebouwd in de 15e eeuw door Francesco Sforza. Het bouwwerk bestaat uit uiteenlopende elementen: er zit een grote binnenplaats in en een grote fontein.  

Galleria Vittorio Emanuele

De Galleria Vittorio Emanuele is een beroemde, overdekte winkelstraat uit Milaan. De overdekte winkelstraat werd gebouwd in 1864 en werd vernoemd naar de koning die destijds aan de macht was. De ontwerper van het bouwwerk was Mengoni die in 1877 van een steiger afviel en hierbij de dood vond. Het bouwwerk was bijna afgerond toen hij de dood vond. Hij heeft het eindresultaat dus nooit mogen meemaken. In de Galleria Vittorio Emanuele zitten diverse dure winkels gevestigd, zoals Gucci en Louis Vuitton.  

Teatro alla Scalla

Teastro alla Scalla is, zoals de naam al zegt, een theater gevestigd in Milaan. Het theater werd in 1778 geopend onder een andere naam: Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scalla. De naam is enigszins ingekort. Het theather is beroemd om haar grote tentoonstellingen. Jaarlijks treden diverse zangers en zangeressen op in het klassieke gebouw. Santa Maria delle Grazie Santa Maria delle Grazie is een kerk (met bijbehorend klooster) in Milaan dat gebouwd is in 1492. Het gebouw is een van de antiekste gebouwen en is daarom opgenomen in de Wereldergoedlijst. In 1943 werd het gebouw hevig getroffen door geallieerden bombardementen. Het gebouw raakte hierdoor deels beschadigd.  

Het Laatste Avondmaal

Het Laatste Avondmaal is een beroemde muurschildering die geschilderd was door Leonardo da Vinci. Leonardo da Vinci was een onder andere een architect, ingenieur en schilder uit het destijds nog Florentijnse Republiek. Het Laatste Avondmaal is een van zijn bekendere werken. De schilderij is een afspiegeling van het Laatste Avondmaal van Jezus, zoals deze in het heilige boek beschreven is. Het schilderij is 460 x 880 cm.  

Sint-Laurensbasiliek

De Sint-Laurensbasiliek is een kerk die gebouwd is in de 4e eeuw. De kerk is hiermee een van de oudste kerken van wereld. Door de jaren heen zijn een aantal verbouwingen geweest aan de kerk, omdat er delen van de kerk waren ingestort.  

Basiliek van Sint-Ambrosius

De basiliek van Sint-Ambrosius is een kerk in Milaan dat tevens in de 4e eeuw gebouwd is. Een grote verbouwing van de kerk vond plaats in de twaalfde. Het behield echter wel zijn romaanse stijl. In 1943 raakte ook deze kerk ernstig beschadigd door een bombardement van de geallieerden.  

Palazzo Reale in Milaan

Het Palazzo Reale in Milaan is een voormalig koninklijk paleis wat nu omgebouwd is tot een cultureel museum. Het paleis heeft een oppervlakte van 7.000 vierkante meter waar het diverse moderne en hedendaagse kunstwerken vertoont. Navigli Navigli wordt gezien als de meest sfeervolle wijk van Milaan. Het is erg drukbezocht door zowel toeristen als bewoners van Milaan. Er zitten ontzettend veel restaurants, bars, clubs en terrassen. Je kunt er heerlijk aan het water eten of zelfs op een boot eten.  

Winkelen in Milaan

Milaan is een grote stad waar je goed kunt winkelen. Milaan is bekend om de enorme modehuizen. Er is ontzettend veel modieuze kleding te koop waarmee het een erg aantrekkelijk stad is voor toeristen die graag winkelen. Enkele bekende winkelstraten van Milaan zijn Galleria Vittorio Emanuele (overdekte winkelstraat), Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Sant Andrea, Via Manzoni, Corso Venezia en Via Dante.  

Voetbalstadions

Milaan kent twee grote voetbalclubs: AC Milan en Internazionale (Inter Milaan). Beide stadions hebben een capaciteit voor maar liefst ruim 80.000 bezoekers. Beide clubs hebben vaak het Italiaanse landkampioenschap gewonnen en worden daarmee gezien als de subtop van Italië.  

Vervoer in Milaan

Het Centraal Station van Milaan is al een bezienswaardigheid op zich. Er staat een enorm mooi gebouw waar je onder andere de metro kunt pakken. De Metro van Milaan bestaat uit meerdere lijnen en is maar liefst 94,5 kilometer lang. Je kunt er ook voor kiezen om met de bus of tram te gaan. Er rijden zowel nieuwe trams als een aantal antieke trams uit de jaren ’20.  

Tips voor Milaan

Ga een ritje met een authentieke tram. Het is ontzettend leuk om in een historische tram te rijden.