Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Londen,moet je gezien hebben

Londen, een metropool die moet je je gezien hebben. Als je aan een wereldstad denkt, dan komt Londen direct in je gedachten. Een gigantische stad met zeer veel inwoners, de nodige drukte, leuke bezienswaardigheden en nog veel meer. Eens je de stad in loopt neemt de snelheid van het leven je direct mee en je merkt bij jezelf dat je dit snel oppikt.

Het is haast overbodig om de bezienswaardigheden op te noemen, maar voor wie er nog niet is geweest, deze zaken moet je zeker gezien hebben.

Eén van de bekendste gebouwen is de Tower of London. Eigenlijk geen toren, maar een vesting die net naast de Tower Bridge ligt. Het volgende dat je moet gezien hebben is Buckingham Palace, de woonst zeg maar van koningin Elizabeth II. Als je door de stad aan het wandelen bent zie je soms al eens de London Eye piepen. Een reuzenrad, zeker de moeite als je Londen eens vanuit een ander hoogtepunt wil zien.

Hoe laat is het? Big Ben weet het je wel te vertellen. Een reuze grote klok die in de klokkentoren van Palace of Westminster hangt. Een leuke plek om rond te lopen daar, je zal zien dat het vol loopt met toeristen die de mooie architectuur van de gebouwen willen bekijken en alle bezienswaardigheden op foto hebben. Ben je de drukte even beu, dan kan je altijd langs in één van de 18 musea die Londen rijk is. Een bekend en gratis museum is Tate Modern. Altijd de moeite om langs te gaan en veel te zien.

Om naar Londen te gaan, kan je kiezen tussen het vliegtuig, de Eurostar of je eigen wagen. Er zijn twee grote luchthavens in Londen met vele verbindingen vanuit Europa. De Eurostar stopt in het hartje van Londen, dus dat is zeer makkelijk om bijvoorbeeld snel in je hotel te geraken. Met je eigen auto is ook een optie, let wel dat ze in Engeland links rijden, iets wat niet altijd even makkelijk is, zeker bij druk verkeer en onoverzichtelijke verkeerspunten. Er zijn ook genoeg busreizen die je tot in London brengen, dus je hebt toch wel wat keuze als het op vervoer aankomt.

Als je je afvraagt hoe je je in Londen moet verplaatsen, dan kan is er één optie die erbovenuit steekt. De metro. Een zeer uitgebreid netwerk van sporen die je echt bij alle bezienswaardigheden brengen, snel en veilig. Met een metro kaart aan te kopen ben je er eigenlijk vanaf, je kan dan onbeperkt op en af de metro hoe jij het denkt. Een echte aanrader.

Een nadeel van Londen is dat het een nogal dure stad is. Je kunt kosten drukken door gebruik te maken van bijvoorbeeld Airbnb in plaats van dure hotels. Londen heeft een hoop bezienswaardigheden, en ook die zijn vrij aan de prijs. Gelukkig kun je tijdens je citytrip naar Londen ook veel gratis toeristische attracties bekijken, zoals de Big Ben en de Tower Bridge. Have a nice trip!