Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Kuala Lumpur

Letterlijk vertaald betekent 'Kuala Lumpur' hetzelfde als 'modderige samenloop van rivieren'. Voor wie een reis naar daar in gedachten heeft, lijkt dat misschien niet zo een goed idee dan. Maar het is gelukkig iets volledig anders dan modderige stromen.  

Petronas twin towers

Kuala Lumpur is de hoofdstad van MaleisiĆ«, waar zo een twee miljoen inwoners wonen. Je kan dus niet omheen de drukte die elke dag in de stad heerst. Vele auto's en voertuigen die inwoners en toeristen overal moet brengen zorgen voor een soms chaotische verkeerssituatie. Parkeren is er echter geen probleem, want er is altijd gedacht aan de bouw van ondergrondse parkeergarages, iets waar vele steden nog van kunnen leren. Kuala Lumpur is ook een stad met veel hoge gebouwen. Zo heb je de Petronas twin towers, die elk 452 meter hoog zijn en even waren ze de hoogste ter wereld. Onder die torens heb je een van de vele shopping centra die de stad rijk is. Toeristen kunnen echt hun kooplust stillen in Kuala Lumpur en je kan er zelfs nog afbieden op de prijs.  

Bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld Petaling Street of China Town, de KL toren, de batu caves. Die Batu grotten liggen ongeveer 15 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De grootste grot kan je bezoeken door eerst een trap van 272 treden op te gaan. Het is er een mooie plaats waar je even uit de drukte weg bent en tot rust kan komen in mooie natuur. Wel opletten van de vele java-apen die zich rond de grotten bevinden. Ze zijn niet mensenschuw en durven zelfs je eten te stelen.  

Nationale parken

Vanuit Kuala Lumpur kan je makkelijk andere steden bereiken zoals George Town, Ipoh, Kota Kinabalu, Kuantan, Kuchin. Ook de nationale parken zijn meer dan een bezoekje waard. Het Nationaal park van Taman Negara, Gunung Melu en Kinabalu. Warme kledij heb je niet nodig in Kuala Lumpur, er heerst een tropisch klimaat. Dus er zijn altijd warme temperaturen van 27 tot 34 graden. En de vochtigheid moet je er ook bijnemen.