Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Fuerteventura Canarische Eilanden

Een strandvakantie naar Fuerteventura

Fuerteventura is één van zeven Canarische eilanden. Er heerst een zeer droog klimaat, er zijn wel enkele duinen en in de ravijnen in het westelijk gedeelte Betancuria zijn er enkele oases, omdat daar regenwater kan worden opgevangen.

Met iets meer dan honderd duizend inwoners die vooral van het toerisme leven heb je nog grote stukken van het eiland die onbewoond zijn. Door de vulkanische oorsprong is het ook niet overal mogelijk huizen neer te zetten. Ooit was Fuerteventura wel bedekt met bossen, maar door overdreven houtkap is dit allemaal verdwenen. Ook door een te groot aantal geiten die bossen en grassen afgrazen is er heel wat verdwenen. En staat er nog eens een palmboom of mooi stukje gras, dan is dit aangelegd door de mens.

Het eiland bevind zich in de Atlantische oceaan, niet zo heel ver van Afrika, bij zeer helder weer kan je zelfs de kustlijn zien liggen. Met 1600 m2 is het niet zo heel groot, met de auto ga je van noord naar zuid in iets meer dan een uur. Er zijn enkele hoofdstraten met degelijke asfalt, maar wil je de onverharde wegen ontdekken, dan heb je een jeep nodig die dit aankan. Van west naar oost heb je een gebergte over te gaan en dit kan langer duren door alle haarspeldbochten.

Eén van de bekendste en meest bezochte steden is in het Noorden Corralejo. Hier zitten de meeste toeristen en zeker de jongere mensen want hier kan je van een uitgaansbuurt spreken. Je kan ook van hieruit met de boot naar Lanzarote, een ander Canarisch eiland.

Andere steden op Fuerteventura zijn Antigua, Betancuria, La Oliva, Pájara, Puerto del Rosario, Tuineje. De hoofdstad is Puerto del Rosario waar ook de haven is. De luchthaven ligt centraal aan de Oostkust van het eiland. Vanwaar je makkelijk overal naartoe kan gaan. Ofwel met het openbaar vervoer, of je huurt er bij aankomst een auto. De kosten van autoverhuur vallen goed mee en benzine is op het eiland goedkoop.

Het eiland heeft rondom stranden. Het is niet overal aangeraden om ook in zee te gaan, de stroming is er op sommige delen echt zeer krachtig. Maar er zijn ook stukken met kalme zee en prachtige witte stranden. Geen gebrek aan zon, die schijnt een gans jaar door op Fuerteventura. Voor zonnekloppers en mensen op zoek naar een rustig plaatsje om op vakantie te gaan is dit echt wel een aanrader.