Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Een weekje naar Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland in de Ege├»sche zee. Met zo een 115.000 inwoners is Rhodos het op drie na grootste eiland van Griekenland. De hoofdstad is het gelijknamige Rhodos, welke in het Noorden van het eiland ligt. Aangezien er veel uren zon zijn is dit een zeer populaire vakantie bestemming.  

Heel veel mooie stranden

Met een kustlijn van ongeveer 220 kilometer heb je dus heel wat stranden waar je op kan gaan liggen. Er is een mix van kei en zandstranden te vinden. De keistranden zijn in het westen te vinden, bij de stadjes van Trianda en Ixia bijvoorbeeld. Heb je liever een zandstrand, dan kan je naar het Oosten trekken, naar bijvoorbeeld Faliraki. Hou ook rekening met de wind, aangezien je op een eiland zit, krijg je ook daar mee te maken. Tijdens de zomermaanden is er een voelbare zeewind in het westen. Maar de oostkant heeft dit niet en daar is het dus warmer. De wind kan ervoor zorgen dat het dus draaglijker zal worden, maar ook dat je sneller kan verbranden. Goed insmeren dus.  

Het landschap van Rhodos

Het landschap in Rhodos is een combinatie van bergen en talrijke bossen in het binnenland. Je hebt er dus genoeg groen. Zo is het leuk vertoeven in de vlindervallei. Je ziet er mooie fel gekleurde vlinders, in een bos, zo kan je even uit de zon van de natuur genieten. Ga je voor meer avontuur, dan is het hoogste punt van het eiland misschien jouw doel. De berg Attavyros ligt met 1215 meter boven de zeespiegel.  

Andere eilanden bezoeken

Vanuit de hoofdstad Rhodos heb je een vrij goed netwerk van openbaar vervoer. Informeer je goed wanneer vertrek en aankomst tijden zijn. Want als je het land wil verkennen ben je al snel enkele uren onderweg. Wil je volledige vrijheid dan kan je ook een auto huren en dieper in de ongerepte natuur gaan. Je kan er ook nabij liggende eilanden bezoeken per boot. Zo kan je Simi, Kos, Patmos, Santorini en Karpathos bereiken met een dagtrip per boot. Er zijn vele aanbieders en heel wat vertrektijden vanuit Rhodos. Je kan naar Rhodos gaan en een mooie strandvakantie beleven, maar ook enkele leuke uitstappen doen. Er is een groot deel mooie ongerepte natuur waar je kan van genieten.