Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

De Big Five spotten in Kruger Park

Afrika is de thuis van de meest imposante en indrukwekkende dieren ter wereld. Van al deze duren, behoren er vijf tot de zogenaamde ‘Big 5’. Dit zijn dé vijf dieren die je moet zien wanneer je op safari gaat in Afrika. De Big 5 wordt gevormd door de leeuw, buffel, neushoorn, olifant en het luipaard. Niet overal gaat het ook lukken om ze te zien, maar ga je naar Kruger Park, dan heb je een grote kans om ze alle vijf te spotten.

Op safari in Kruger National Park

Safari in het Kruger Park is ontzettend populair. Het park is echter enorm uitgestrekt, dus het ‘dierentuingevoel’ dat bij sommige andere safariparken aanwezig is heb je niet zo maar in Kruger. Het park bevindt zich in de Limpompo provincie en kan zowel met een self-drive safari als georganiseerde safari bekeken worden. Wil je de grootste kans hebben om dieren te zien, dan doe je er goed aan vroeg in de morgen te vertrekken. Dieren zijn over het algemeen het meest actief in de vroege ochtend en tijdens de schemering.

Een alternatief op de safari met een 4x4 auto, is de wandelsafari. Dit lijkt misschien gevaarlijk, gezien er ook leeuwen en andere wilde dieren rondlopen, maar is in specifieke stukken prima te doen. De wandelsafari is altijd met een gewapende ranger. Kinderen onder de 13 jaar zijn doorgaans niet toegestaan, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Je kunt een safari in Kruger Park als bouwsteen van een grotere reis door Zuid-Afrika boeken bij Footprint Zuid-Afrika reizen

Slapen in een tent of luxe lodge?

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om te overnachten in het prachtige Kruger Park. Hierbij is er voor ieder wat wils. Je kunt kiezen voor een overnachting in een tentenkamp, maar ook overnachten in een luxere lodge. De constante factor is een prachtig uitzicht met vaak ook kans om dieren in de verte te zien.

Een klassieke manier om te overnachten in Kruger National Park is in de zogenaamde ‘rondavel’. Dit zijn gemoderniseerde Afrikaanse ronde hutten. In veel overnachtingskampen zijn deze opgesteld in een cirkel.

Overnachten in Kruger Park is volledig veilig. De kampen zijn omheind met een (elektrisch) hek, wat grote dieren weghoudt. Bavianen, slangen en spinnen kunnen wel het kamp in. Zo lang de rits van de tent goed dicht zit, is er geen enkel gevaar om te overnachten in Kruger Park. Wel kan het spannend zijn. Zo is het mogelijk dat je ’s nachts een hyena hoort lachen of olifanten in de buurt hoort.