Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

De 3 grootste voetbalstadions in Europa

Naast alle mooie plekken en steden op de wereld zijn er natuurlijk ook een enorm aantal aan bezienswaardigheden te vinden. Musea, kathedralen, een prachtige binnenstad of gewoon een prachtig uitzicht is vaak iets waar we naar op zoek zijn in een mooie bestemming, maar op het gebied van sport zijn er ook genoeg 'must sees'..

Voetbalstadions mogen hier natuurlijk niet in ontbreken, want of je nu wel of niet van de sport houdt, de stadions zijn vaak al een kunstwerk op zich. Voetbal is in Europa de bekendste sport en veel supporters, maar ook hordes toeristen komen vaak op de voetbalwedstrijden of stadions af.

Wij hebben de 3 grootste voetbalstadions in Europa voor je op een rijtje gezet..

3. Santiago Bernabeu (Madrid)

Het derde grootste stadion van Europa staat in Madrid, namelijk Santiago Bernabeu. Dit is de thuishaven van Real Madrid. Sinds de laatste aanpassingen in het stadion is er een capaciteit van ruim 81.000 zitplaatsen. Santiago Bernabeu is vrij modern en een wedstrijd bezoeken in dit stadion is toch echt een aanrader.

2. Wembley stadium (Londen)

In Engeland staat het op één na grootste stadion van Europa: Het Wembley Stadium. Het stadion ligt in het noordwesten van Londen. Wembley is de thuishaven van het Engelse nationale team en is vaak ook te gast bij grote Europese finales. De capaciteit van het stadion bedraagt ongeveer 90.000 plaatsen.

1.Camp Nou ( Barcelona)

Camp Nou is de thuishaven van FC Barcelona. Camp Nou is het grootste stadion van Europa, en werd officieel geopend in 1957. Camp Nou is in staat om ruim 99.000 toeschouwers te ontvangen en is daarmee het grootste stadion in Europa. De buitenkant van het stadion straalt niet uit dat hier het grootste stadion van Europa staat, maar alles is anders zodra je naar binnenloopt: 3 enorme ringen gevuld met tienduizenden fans. Ben je van plan om naar Barcelona te gaan? Dan mag dit uitstapje zeker niet ontbreken. Er zijn genoeg mogelijkheden om een wedstrijd te bezoeken, maar ook alleen de stadion tour is zeker de moeite waard!