Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Chinese Muur bekijken

De Chinese Muur is een oude verdedigingslinie in het noorden van China.Het slingert door hoge bergen en groene valleien. Tegenwoordig dient het niet meer als verdedigingslinie, maar als een bezienswaardigheid. Het wordt gezien als een van de grootste attracties van China.  

Badaling

De populairste plek om de muur op te gaan is bij Badaling. Het is helemaal gerenoveerd in 1957 en daarom ook de meest gangbare manier om op de muur te komen. Toeristen worden hier bestookt met allerlei souvenirwinkels, restaurants en musea. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er een speciale ingang gebouwd. Ook kun je, als het erg druk is, iets verderop naar binnen gaan.  

Mutianyu

De Chinese muur heeft een lengte van maar liefst 8.850 kilometer. Vroeger diende het als barrière tegen stammen uit het noorden. Het gedeelte bij Mutianyu heeft 26 uitkijktorens en een totale lengte van drie kilometer. Vanaf de torens heb je een prachtig uitzicht over de natuurlijke omgeving. Matianyu is volledig gerestaureerd en daarom ook populair onder bezoekers van de Chinese Muur. Het voordeel is dat hier weinig tourgroepen heen gaan, zodat dat het hier een stuk rustiger is. Je kunt hier boven komen met een kabelbaan en je kunt eventueel met de rodelbaan naar beneden.  

Waar moet ik heen vliegen?

De meeste mensen die de Chinese Muur willen bezoeken vliegen naar de hoofdstad: .Je kunt met een directe vlucht vanaf Amsterdam binnen 12 uur in Beijing landen. De meeste hotels bieden vervoer naar de Chinese Muur, dus in principe hoef je vanaf huis niets te regelen. Je kunt ook op eigen gelegenheid gaan. Dit is vaak iets goedkoper, maar je dient ook meer te regelen zoals vervoer. Vervolgens kun je voor een paar euro een kaartje kopen. Soms zit er een overstap bij het busvervoer, dus je moet wel goed in de gaten houden waar je eruit moet.