Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

5 aantrekkelijke Spaanse kustplaatsen

Een rondreis door Spanje is fantastisch als je een heel andere cultuur wilt leren kennen, maar niet al te ver weg van huis wilt. Je kunt natuurlijk een trip langs alle populaire steden aan de costa’s maken, maar je kunt er ook voor kiezen om juist de charmante, kleine en sfeervolle kustplaatsjes te bezoeken. Juist deze authentieke plaatsjes maken een rondreis door Spanje extra de moeite waard. Dit zijn de 5 meest aantrekkelijke kleine Spaanse kustplaatsen.  

1. Llançà

Op zo’n vijftien kilometer van de grens met Frankrijk, aan de prachtige Costa Brava, vind je Llançà. Dit kleine stadje staat bekend als oud vissersplaatsje en ligt op korte afstand van de bergen van LAlbère. Onmisbaar is uiteraard een bezoek aan de haven van dit stadje, maar je kunt er ook talrijke horecagelegenheden bezoeken, leuke winkeltjes afstruinen en natuurlijk genieten op het heerlijke strand. Het zeewater bij dit vissersstadje wordt vrijwel ieder jaar als schoonste van het land bestempeld.  

2. Moraira

Aan de Costa Blanca, tussen de grotere plaatsen Denia en Calpe, kun je dit kleinschalige vissersdorp vinden. Hoogbouw is hier bijna niet te vinden en de sfeer is er toch modern en luxe. Hier heerst een aangename rust en overal waar je kijkt zie je grote villa’s. Een verblijf in Moraira is dan ook wat duurder dan gemiddeld. In de haven vind je niet alleen vissersbootjes, maar ook luxe jachten. Het is vooral de ontspannen sfeer die toeristen naar deze plaats trekt.  

3. Peniscola

Aan de noordzijde van het populaire Valencia vind je Peniscola, een stadje waar nog veel geschiedenis te vinden is. Verschillende bevolkingen hebben hier hun stempel op gedrukt, zoals onder meer de Arabieren, de Romeinen, de Grieken en de Byzantijnen. Je kunt er prachtige bezienswaardigheden vinden, zoals de burcht op de rots, de ruines van een indrukwekkende Arabische citadel, een arsenaal, het kasteel op het schiereiland en de prachtige basiliek.

4. Puerto de Soller

Een rondreis door Spanje is ook zeker niet compleet zonder bezoek aan Puerto de Soller, te vinden in een prachtige baai. Hier geniet je van een indrukwekkend uitzicht, maar de plaats heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. De plaats wordt veel aangedaan door toeristen die een leuke dagtour willen maken. Je kunt er heerlijk wandelen, er zijn diverse actieve bergtochten te maken en je kunt er diverse boomgaarden bezoeken.  

5. Villajoyosa

Als je tijdens je rondreis door Spanje de Costa Blanca bezoekt, dan mag je Villajoyosa niet missen. Dit is de plaats van de blijdschap of, vrij vertaald, ‘Het Blije Dorp’. Daar word je nog eens blij van tijdens je rondreis! Een bezoek aan de plaatselijke chocoladefabriek is absoluut aan te raden. Daarnaast kan je er ook een uitje maken naar het Royal Palm Casino en je kunt er een bezoek brengen aan een indrukwekkende gotische katholieke kerk. Vind de beste deal! Zie jij de rondreis door Spanje wel zitten en ben je benieuwd wat je ervan mag verwachten? De mooiste rondreizen door Spanje vind je natuurlijk tegen de beste prijs via www.Goedkoperondreis.com.